HIDRACIJSKI MEH IN NJEGOVA UPORABA


Hidracijski mehovi SOURCE – odlična rešitev za pravilno pitje med hojo, tekom ali kolesarjenjem.

Pravilno (pravočasno) pitje tekočine je zelo pomemben dejavnik med aktivnostjo. Aktivnost, pa naj bo to izlet v gore, kolesarjenje po okolici ali resnejša tura, nas tako »prevzame«, da na pitje čisto pozabimo in ko enkrat začutimo žejo, je že prepozno. Telo je dehidrirano in ne moremo ga rehidrirati v kratkem času. Sprotno pitje je edina rešitev, pred dehidracijo. Za tovrstne težave najbolje poskrbijo hidracijski nahrbtniki in mehovi Source.

Prvo vprašanje pri nakupu je volumen. Večina proizvajalcev, tudi Source, ponuja mehe z volumnom 2 in 3 l, možno pa je dobiti tudi manjše z volumnom 1 l ali 1,5 l. Na splošno velja pravilo, da je pametneje kupite tistega z večjim volumnom, saj v primerjavi z manjšimi stanejo približno enako denarja, tehtajo približno enako, nudijo vam pa večjo količino napitka.

Drugo zelo pomembno vprašanje je material, iz katerega so mehovi narejeni. Hidracijski mehovi Source so izdelani iz materialov, ki so 100 % BPA in Ftalat Free, ne puščajo okusa v napitek in imajo antibakterično zaščito, ki preprečuje nastajanje plesni na stenah.

Polnjenje: Proizvajalec Source ponuja dva načina odpiranja meha: Screw Cap (z navojem) in Zip Top ali Widepac™, ki spominja na zadrgo s plastično dodatno ojačitvijo. Oba sta zelo enostavna za odpiranje in polnjenje. Manjša razliak med njima se pojavi pri polnjenju. Mehi z navojem se polnijo horizontalno ali diagonalno, kar omogoča enostavno polnjenje v plitkih umivalnikih in fontanah. Mehe s sistemom Widepac polnimo pokončno. Obstajajo pa tudi t.i. hibridni mehi, ki imajo oba sistema polnjena hkrati (Screw Top + Widepac™ = WXP ).

Čiščenje meha je pogosto prava mora. Sodobni mehi so v primerjavi s prejšnjimi generacijami močno izboljšani in enostavnejši za vzdrževanje, za kar poskrbi Grunge-Guard™ tehnologija. Vsak hidracijski meh ima kakšen prostor, ki ga je težko očistiti in tako predstavlja potencialno gojišče bakterij. V kolikor meh polnimo zgolj z navadno vodo, pogosto čiščenje ni potrebno. Kadar pa vanj damo sladke, izotonične športne napitke, pa bo potrebno odstranjevati sladkorne usedline skoraj po vsaki uporabi. Ponavadi je potrebno očistiti dve področji, notranjost meha in cev za dotok tekočine. Notranjost Widepac™ mehov je vsekakor najlažje očistiti. Zgornji del odpremo in z roko ali mehkejšo gobico z lahkoto očistimo notranjost in ga nato tudi enostavno posušimo. Tudi čiščenje cevi je pri Source nahrbtnikih sila enostavno opravilo. Cev enostavno odstranimo z meha in jo očistimo s krtačko.

Source nahrbtniki s hidracijskim mehom so odlična izbira za kolesarje, tekače, pohodnike in vse, ki radi preživljajo prosti čas v naravi. Na voljo so v vsaj treh velikostih in imajo ob pravilnem vzdrževanju dolgo življenjsko dobo.