Kako so slovenske misice osvojile Triglav


Pravijo, da gre pravi Slovenec vsaj enkrat na Triglav. Da bodo tudi slovenske misice čisto »ta prave«, smo zato tudi njih poslali na naš najvišji vrh! Da so iz pravega testa, so dokazale že z dobro voljo, mi pa smo jim pot olajšali še z odlično ekipo in najboljšo opremo.

_DSC7308

Kot se za Triglav spodobi, se je ekipa na Pokljuki zbrala že ob 4.30 zjutraj. Čeprav je bila to za mnoge kar zgodnja ura, jih je veliko pričakovanje gnalo naprej in čez dobro uro so čez planino Konjšico že odmevali prvi koraki proti Studorskemu prevalu.

miss_slo_02

miss_slo_01

Čez travnata pobočja nas je pot vodila naprej pod Toscem. Klepet in veselo naravo deklet so spremljali prvi sočni žarki, ki so nas vodili proti Vodnikovem domu.

miss_slo_05

miss_slo_08

miss_slo_18

Pri Vodnikovem domu smo umirili dih in napolnili želodčke s prvo malico. Daljši postanek je dekletom dal veliko novega zagona, zato smo kljub že kar močnim sončnim žarkom pod Vernarjem krenili naprej proti »kalvariji«.

miss_slo_19

_DSC6038

_DSC6231

Čeprav se je čez »kalvarijo« pot kar vlekla in je sonce že neusmiljeno pripekalo, so nas ves čas spremljali razgledi na čudovito Slovenijo. Dekleta so tako usklajeno premagovala vse napore, odlično pa so prestala tudi prvo srečanje z jeklenicami.

miss_slo_12

Po 6 urah smo v že dobro uhojenih čevljih končno dosegli Kredarico. A misice nikoli zares ne počivajo – tudi po krajšem oddihu je sledilo delo. V popoldanskem soncu je aktualna Miss Slovenije pohodniško obleko tako zamenjala v večerno in nastalo je nekaj čudovitih fotografij!

_DSC6486

Pred nami je bila še dolga in tudi malce težja pot, zato smo jo nadaljevali naslednje jutro. Tokrat so bila dekleta zgodnjih jutranjih ur že vajena in so bila tudi že ob 5.30 nasmejana do ušes; po krepkem zajtrku smo zato kar krenili proti vrhu Triglava.

miss_slo_06

miss_slo_10

Tudi med skalami so se dekleta odlično znašla, zato smo se pod pripeko poletnega sonca že bližali vrhu. Pri uspešnem vzponu ne gre brez kvalitetne in varne opreme, pa tudi brez kupa dobre volje ne!

miss_slo_13

miss_slo_15

Po dobrih dveh urah hoda nam je le uspelo: prispeli smo na vrh Triglava! 😊 Navdušena dekleta je že čakala ekipa, ki je poskrbela, da so ta trenutek v živo ujeli tudi podporniki s Facebook-a. Tudi krsta za tiste, ki so na Triglavu prvič, nismo pozabili!

miss_slo_14

Z misicami pa seveda ne gre brez fotografiranja; aktualna Miss Slovenije je v večerni toaleti zato krasila tudi Aljažev stolp.

miss_slo_17

Po uspešno osvojenem vrhu smo se napotili nazaj proti dolini. Sestopali smo proti Planiki, del ekipe pa se je vrnil na Kredarico, od koder je helikopter varno odpeljal vso tehnično opremo.

miss_slo_16

Pokljuko smo dosegli šele v poznem popoldnevu, a smo bili kljub izmučenosti veseli – saj smo vendar pustili svoj pečat na Triglavu!