Prodajni pogoji za nakupe preko spleta

Splošne in ostale pogoje poslovanja določa Iglu šport d.o.o. (ponudnik), ki blago na spletni strani iglusport.si prodaja v svojem imenu in za svoj račun.

Podatki o podjetju:
IGLU ŠPORT proizvodnja, trgovina, storitve d.o.o.
Litostrojska cesta 40, 1000 Ljubljana
ID: SI55373046
Davčni zavezanec: DA
Matična številka: 5448212

Vpis v sodni register: Okrožno sodišče v Ljubljani, vložna št.: 061/11021500
TRR: 02045-0015534159 NLB
Podjetje je član Trgovinske zbornice Slovenije

REGISTRIRANI UPORABNIKI
Vsak registrirani uporabnik ima svoje uporabniško ime (elektronski naslov) in geslo, s katerima se predstavi osebno ali kot predstavnik podjetja ali organizacije. Geslo je tajno in znano le uporabniku. Uporabnik je dolžan zagotoviti verodostojne podatke ter varovanje podatkov, tako da bo v njegovem imenu in z njegovim geslom nastopal le on oziroma oseba, pooblaščena za nastopanje v njegovem imenu.

Registrirani uporabniki lahko:

  • kupujejo v spletni trgovini Iglu šport
  • prejemajo brezplačne E-novice v kolikor se na njih naročijo

SPLOŠNI POGOJI

Spletni nakup je možen tudi brez registracije.

Kupec je lahko fizična ali pravna oseba, upoštevajoč podatke posredovane ob registraciji in oddaji naročila. Fizična oseba je izključno tisti registrirani ali neregistrirani uporabnik, ki pridobiva ali uporablja blago in storitve za namene izven njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti.

Nakup je možen le v kolikor kupec pred oddajo naročila potrdi, da sprejema splošne pogoje poslovanja objavljene na tej strani in druge objavljene pogoje ter spremembe, ki jih bo upravitelj objavil na teh straneh.

Iglu šport d.o.o. in kupec medsebojne obveznosti urejajo s temi splošnimi pogoji in Zakonom o varstvu potrošnikov.

KOMERCIALNI POGOJI
Cene:

  • Cena – je redna cena po kateri se artikel prodaja.
  • Znižana cena – je znižana redna cena po kateri se prodaja artikel za določen ali nedoločen čas.
  • Stara cena – je cena po kateri se je artikel prodajal pred znižanjem.

Označevanje znižanih artiklov:

  • Sezonsko/posezonsko znižanje – so označeni izdelki, ki so trenutno v znižanju, ki je časovno omejeno
  • Akcija – so označeni izdelki, ki so trenutno v akciji, ki je časovno omejena.
  • Zadnji kosi – so artikli, ki imajo znižano ceno za nedoločen čas, oziroma do razprodaje zalog

Imetniki IGLU KARTICE ob registraciji vnesejo tudi številko svoje IGLU KARTICE, kar zagotavlja 10% popust pri vsakem spletnem nakupu. Popust ne velja za izdelke označene z “akcija«, »sezonsko/posezonsko znižanje« in »zadnji kosi«. V kolikor se oseba, ki se registrira, ne ujema za osebo-imetnikom IGLU KARTICE popusta ne bomo obračunali.

Vse cene vključujejo DDV. Objavljene cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Za posamezne nakupe veljajo cene v trenutku oddaje naročila, razen v primeru napake pri ceni. Kljub nenehnemu preverjanju pravilnosti objavljenih podatkov, se namreč lahko zgodi, da je objavljena cena ali zaloga napačna. O morebitni napaki bomo kupca nemudoma obvestili (po elektronski pošti ali telefonsko) in poizkušali najti rešitev v obojestransko zadovoljstvo.

Za več o načinih plačila kliknite tukaj.

Več o pogojih in rokih dostave tukaj.

Kupoprodajna pogodba med kupcem in ponudnikom je sklenjena, ko kupec plača znesek prejetega predračuna, oziroma dobi obvestilo po elektronski pošti, da je pošiljka poslana po povzetju. Kupcu je po elektronski pošti posredovano tudi mesto na strežniku ponudnika, kjer je shranjena pogodba/predračun. S prijavo, kupec v svojem profilu lahko dostopa tudi do arhiva svojih naročil/nakupov .

Kupec v prejeti pošiljki prejme račun na katerem so poleg specifikacije stroškov tudi navodila za morebiten odstop od pogodbe/nakupa.

ZAVRNITEV NAROČILA
Iglu šport d.o.o. lahko naročilo za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji ne more izvesti, zavrne.

ODSTOP OD POGODBE/NAKUPA
Fizične osebe, ki sklenejo pogodbo/nakup na daljavo skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov, imajo pravico, da najkasneje v petnajstih dneh od prevzema blaga na naslov e-trgovina@iglusport.si sporočijo, da odstopajo od pogodbe/nakupa, ne da bi jim bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Vrnitev prejetega naročila na naš naslov v roku za odstop (15 dni), se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe/nakupa. V primeru, ko kupec odstopi od pogodbe/nakupa s sporočilom na e-trgovina@iglusport.si, mora prejeto blago na naš naslov vrniti v 30 dneh po sporočilu. Iglu šport bo znesek prejetega plačila za vrnjeno blago nakazal kupcu na njegov bančni račun v treh dneh po prejemu vrnjenega blaga. V kolikor kupec izdelek začne uporabljati, pa si premisli, izgubi pravico do odstopa od pogodbe/nakupa. Tudi sicer mora prejeto blago vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Stroške vračila blaga plača kupec.

Če naročilo izvede pravna ali fizična oseba, ki opravlja pridobitno dejavnost, ne glede na njeno pravnoorganizacijsko obliko ali lastninsko pripadnost ter v primerih, ko nakup ni izveden na osnovi pogodbe, sklenjene na daljavo, določila prejšnjega odstavka ne veljajo. Morebitne zahtevke za vračilo blaga bomo v teh in podobnih primerih obravnavali individualno in pri tem v največji možni meri upoštevali vse razloge in okoliščine.

GARANCIJA
Za izdelke kupljene v naši spletni trgovini, veljajo vsi garancijski pogoji v skladu s slovensko zakonodajo. Garancija je možno uveljaviti le ob predložitvi računa. Garancijo je možno uveljaviti na pooblaščenih servisih ali v eni od trgovin IGLU ŠPORT v Sloveniji. Seznam trgovin

PODATKI O STRANEH
Pridržujemo si pravico do vsebinskih in drugih sprememb, tako splošnih pogojev, kot tudi pogojev spletne trgovine. Kljub nenehni skrbi za ažurnost in pravilnost objavljenih gradiv, so vsebinske napake spletne strani so možne in zanje ne prevzemamo odgovornosti.

Trudimo se zagotoviti kar najboljše fotografije prodajanih artiklov, a je kljub temu potrebno fotografije jemati kot simbolične.

AVTORSKE PRAVICE
Objavljene vsebine so ali v lasti podjetja Iglu šport d.o.o., ali ima podjetje Iglu šport d.o.o. za objavo soglasje avtorja. Vsakršno kopiranje, navajanje, presnemavanje, posnemanje in razširjanje brez vednosti podjetja Iglu šport je prepovedano.

KODEKS PO ZEPT
Iglu Šport d.o.o. posluje v skladu z Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT) in na njegovi podlagi sprejetimi predpisi.