ULTRA TRAIL RUNNING T3

Nogavice nizke

17,98 €

Opis izdelka

Izredno tanke, lahke in krajše tekaške nogavice se odlično oprimejo noge. Dodaten elastan v zgornjem in nartnem delu, da se nogavica bolje prilega nogi. Dobro odvajanje vlage in hitro sušenje. Trislojna tehnologija T3.
– Sestava: 40 % poliestra Coolmax®, 35 % Tencel®, 15 % poliamida, 10 % elastana.

Osnovni namen

Tek, goski tek

Sestava

Coolmax®, Tencel®, poliamid, elastan

Velikosti

S, M, L, XL

Debelina

tanke

Surovinska sestava osn. materiala

Danes je pri uporabi nogavic vse več govora o t.i. regeneraciji. Po končani aktivnosti, bodisi po teku ali trekingu, povsod kjer so mišice gnane do skrajnosti je regeneracija eden izmed ključnih dejavnikov dobrega počutja. Prav Nilit poliamidna vlakna so ta, ki bodo med napornim trenin- gom pripomogla k boljši funkcionalnosti in kasneje k hitrejši regeneraciji. Nilit Innergy – deluje po zanimivem principu. Telesna toplota, ki se akumulira pri aktivnosti se transformira v infrardeče žarke, ki se nato reflektirajo nazaj na kožo. Slednje nam daje občutek udobja in nam omogoča večjo učinkovitost.

Zaradi nekoliko ožjega kroja sodijo že skoraj v skupino t.i. kompresijskih nogavic, ki znanstveno dokazano povečajo pretok krvi, kar zelo pozitivno vpliva na vašo moč in vzdržljivost, hkrati pa tudi pospešuje regeneracijo. Več kisika za vaše mišice: tesno oprijeta oblačila dokazano izboljšajo krvni obtok in oskrbo mišic s kisikom ter tako povečajo raven zmogljivosti. Hitrejše okrevanje: manjša vibracija mišic in posledično manjše nabiranje mlečnih kislin pomenita manj bolečin naslednji dan.

Idealne nogavice za tek po brezpotjih, ki jih lahko uporabljate tekom celega leta. Nogavice so skrbno izdelane tako, da podpirajo vsak gib in nudijo zaščito pet in prstov. Skrbno premišljeno oblazinjenje poskrbi za minimalno trenje s površino čevljev. Različica z dodatno zaščito – Ultra Trail Running Padded T3, pa je zaradi oblazinjenih predelov tudi nekoliko toplejša.

Nogavice so izdelane iz mešanice tkanin (40 % poliester Coolmax, 35 % Lyocell Tencel, 15 % poliamid Nilit Innergy, 10 % Lycra), ki so zaradi visoko-kakovostnega tkanja bolj odporne proti obrabi in omogočajo odlično dihanje ter mehak občutek na vaši koži. Obenem zagotavljajo: boljšo prekrvavitev mišic, večji dotok kisika v mišice, večjo moč in vzdržljivost, hitrejšo regeneracijo, manjše tresenje mišic in lahkotnejši tek.

Če želite preizkusiti mehkejši, bolj udoben par nogavic in je dejansko odpornejši na obrabo, poizkusite nogavice Lorpen. Primerne so za tekaško, trail running in nizko pohodno obutev.

Lorpen, proizvajalec nogavic iz goratega baskovskega dela Španije, je svojo pot začel kot majhen proizvajalec tehnično izpopolnjenih nogavic. Ustanovitelji podjetja so želeli narediti inovativne, funkcionalne, predvsem pa vzdržljive nogavice za pohodniške navdušence. Danes je njihova proizvodnja locirana na dveh kontinentih in oskrbuje pohodnike, tekače in ostale outdoor navdušence v 56-ih državah po vsem svetu. Nič nenavadnega ni, če se njihovi oblikovalci v dopoldanskih urah naporno trenirajo po bližnjih hribih, popoldne pa pridobljeno znanje že s pridom integrirajo v nove kreacije. To so podrobnosti, ki ločijo Lorpen od konkurence. Strast in želja po vrhunskosti je neposredni rezultat življenja in dela v naravnem okolju.

V zadnjih nekaj letih so veliko vlagali v razvoj in naredili, po mnenju mnogih strokovnjakov, najboljše nogavice na trgu danes. Paradni konj je njihova troslojna linija imenovana T3. Troslojna tehnologija je evolucija v udobju in učinkovitosti športnih nogavic. Tehnologija temelji na kombi- niranju treh plasti (troslojno tkanje), ki odlično delujejo skupaj in zagotavljajo tri glavne koristi; boljše odvajanje vlage, več udobja in dolgotrajno vzdržljivost. Rezultat je nogavica, ki opravi svoje delo na ravni, ki jo potrebujete znova in znova.

x3ut- x3utp

Sloj 1 – sloj, ki je neposredno v stiku z vašo kožo je iz umetnih vlaken (poliestrska vlakna Coolmax, Primaloft). Ta vlakna so v primerjavi z naravno prejo učinkovitejša v odvajanju vlage proč od našega telesa. Odvečna vlaga se od stopal odvaja v drugi (vmesni) sloj, zato so stopala bolj suha, kar pomeni manj žuljev.

Sloj 2 – srednji sloj je iz naravnih materialov (merino volna, celulozna vlakna – Modal). Naravna vlakna so hidrofilna, kar pomeni, da imajo veliko sposobnost absorbiranja vlage in dejansko vežejo nase odvečno vlago, ki je prešla skozi 1. sloj.

Sloj 3 – zunanji sloj je zopet iz umetnih vlaken in sicer iz poliamida (Nylon). Zunanji poliamid je posebno tkan in pripomore k trpežnosti nogavic, predvsem na predelih, kjer je trenje in posledično obraba največja (prsti in pete). Na teh predelih so nogavice tkane drugače, stopala so dodatno zaščitena in zagotavljajo udoben in natančen korak. Oblazinjenje na peti in prstih tudi blaži sunke in s tem dodatno preprečuje nastanek žuljev. Omeniti velja še kanale za zračenje, ki hkrati služijo za boljše odvajanje vlage in hitrejše sušenje.Zaloga po trgovinah

Serijska št.(140LR 1EG) Barva Velikost Zaloga po trgovinah Nakup
460LR X3UT L 5002 5002 Berry L (43-46) Zaloga po trgovinah V košarico - dobava do 5 dni
460LR X3UT S 5002 5002 Berry S (35-38) Zaloga po trgovinah V košarico - dobava do 5 dni
460LR X3UT XL 5000 5000 Black XL (47-50) Zaloga po trgovinah V košarico - dobava do 5 dni
460LR X3UT XL 5001 5001 Anthracite XL (47-50) Zaloga po trgovinah V košarico - dobava do 5 dni