7 razlogov, zakaj je dobro imeti partnerja ali prijatelja, ki je “outdoor” navdušenec

7 razlogov, zakaj je dobro imeti partnerja ali prijatelja, ki je “outdoor” navdušenec

Imeti partnerja ali prijatelja, s katerim si delite ljubezen do narave in “outdoor” aktivnosti, ne pomeni le, da boste preživeli veliko skupnega časa zunaj, pač pa prinaša še številne druge dobrobiti za kvaliteten odnos.

Tekst: Ana Vehovar

 

  1. 1.      Ustvarjate nepozabne spomine

Hoja v hribe, kampiranje, smučanje, plezanje… Karkoli že radi počnete, je v dvoje bolj zabavno! Skozi športe v naravi ustvarjate spomine, ki jih ne boste nikoli pozabili. V naravi se soočite z različnimi situacijami, kjer partnerja ali prijatelja bolje spoznate, si medsebojno pomagate, se drug od drugega učite… V naravi se lahko tudi bolj osredotočite na drugo osebo, saj ni motečih dejavnikov, stresa ali hitenja kot morda v katerih drugih vsakodnevnih situacijah.

 

  1. 2.      Živite po načelu: “Manj je več”

“Outdoor” navdušence običajno ne bo osrečil nakup najnovejše televizije, čeprav si seveda radi priskrbijo potrebna pohodniška oblačila in opremo. Par, ki si deli ljubezen do narave, se zaveda, da so v življenju bolj pomembna izkustva in dogodivščine kot materialne dobrine. Piknik na vrhu hriba je za tak par bolj romantičen kot prestižna večerja v restavraciji. Tudi razgled iz vrha gore je boljši kot katerikoli film, ki bi si ga ogledali v kinu.

 

  1. 3.      Vzpostavite globjo povezavo

Ne glede na to, ali ste zagriženi alpinisti, plezalci ali uživate v pohodništvu, je skupna ljubezen do “outdoor” športov nekaj, kar lahko par ali prijatelja globlje poveže. Ko z nekom preživljate čas v naravi, lahko doživite marsikaj, tudi napete trenutke. Izkustva v naravi vas zagotovo medseboj bolj povežejo in odprejo, kot denimo čas preživet v kavarni. Ljudje, ki radi hodijo v hribe, tudi razumejo, da vsaka stvar potrebuje svoj čas. Tako odnos kot doseganje vrha. Prav tako drug drugega spodbujate in si širite horizonte. Eden ima morda rad alpinizem, drugi vodne športe; in tako drug drugemu postavljate vedno nove izzive.

 

  1. 4.      Vzpostavite širše razumevanje življenja

Ljudje, ki imajo radi naravo, razumejo, da nebo ni vedno sončno in brez oblačka. Vedno lahko pridejo nevihte, veter in dež ter težavne poti. Tako kot je tudi v življenju, ki ni vedno popolno ali kot pričakujete. Pari, ki si delijo ljubezen do športov v naravi, običajno na stvari gledajo širše in jim dež ali manjše težave v odnosu ne bodo uničile dneva. Znajo se spopasti z različnimi izzivi. Ne pritožujejo se nad malenkostmi. Ne pričakujejo popolnosti – ne na poti v hribe in ne od partnerja.

 

  1. 5.      V takšnem odnosu ni nikoli dolgčas

Če se združita dva “outdoor” navdušenca, ni mogoče, da bi se zataknila v dologčasno in monotono rutino. Vedno znova odkrivate nove kotičke, pokrajine, vrhove in se podajate na nove avanture. Niste pasivni, pač pa vedno aktivni in spontani.

 

  1. 6.      Cenite malenkosti

Ljudje, ki radi preživljajo čas zunaj, cenijo malenkosti. Očarani so lahko že samo nad prostranim razgledom, cvetočim travnikom ali ležanjem v spalni vreči pod zvezdami. Razumejo, da ni potrebno zapraviti celega bogastva, da bi se imeli dobro. Takšni pari ali prijatelji se znajo osredotočiti na razgled, na sončni zahod, na vonj po praproti, ptičje petje, na jasno nebo, pa tudi na pogled ali besede sočloveka.

 

  1. 7.      Odnos, ki daje svobodo

Prav tako pari ali prijatelji, ki so zaljubjeni v naravo, razumejo, da ljubezen pomeni dajanje svobode. Čeprav so odličen par, so hkrati še vedno samostojni vsak zase in nikoli drug drugega ne omejujejo. Odlično pa je, da lahko skupaj doživljajo nepozabne trenutke, rastejo in se spreminjajo. Za takšen par je življenje ena velika avantura!