European Outdoor Film Tour 2021

European Outdoor Film Tour 2021

Najbolj znani evropski festival outdoor filmov se po enoletnem premoru zaradi pandemije vrača v svojem 20. krogu! Turneja E.O.F.T. 2021 vas bo s sedmimi filmi povedla v pozabljene svetove in vam ponudila vpogled v filmsko prihodnost športov na prostem. Srečali bomo atlete, ki so vse svoje življenje posvetili svoji strasti do odkrivanja. V najglobljem pragozdu, na ledenih višavah ali pa med potjo okrog sveta – naši junaki nam bodo pokazali, koliko navdiha lahko vsak od nas najde na svetu.

Vstopnice za ogled filmov najdete tudi v naši spletni trgovini! 

 

PROGRAM FILMOV TURNEJE E.O.F.T. 2021

Evropska turneja outdoor filmov že 20 let prikazuje skrbno izbrane programe iz sveta športov na prostem. Ob proslavljanju 20. obletnice odgovorni niso predvideli nobenih odstopanj in prikazujejo sedem filmov, ki izpolnjujejo vsa pričakovanja dolgoletnih ljubiteljev turneje E.O.F.T. Z alpinistko Caro North in profesionalno plezalko Nasim Esqhi doživimo dve ženski, ki sta se odločili za izredno svobodno življenje in za gore. Ekstremni atlet Jonas Deichmann se spopade z največjim izzivom svojega življenja – triatlonom okoli sveta. Pustolovec Eliott Schonfeld, znan tudi kot LE MINIMALISTE, se poda po sledovih izgubljenega v pragozdu. OUT OF FRAME nam omogoči pogled za kulise gorskega filma in sledi noremu podvigu čisto zgoraj v masivu Mont Blanc. SPELLBOUND in PLAYING GRAVITY gledalce v neverjetnem tempu z ogromno breztežnosti in spektakularnimi triki povedeta po najlepših gorah na svetu. Vse te spektakularne dogodivščine si lahko ogledate tudi v Sloveniji, vstopnice pa dobite v naši spletni trgovini. 

 

I AM NORTH

Caro North vleče ven – v hribe, na steno, navzgor, vsepovsod po svetu. S 16 leti je že dosegla vrh gore Anconcagua (6.961 m) v Argentini. Vodila je prvo povpolnoma žensko navezo na vrh gore Cerro Torre, odkrila več kot 50 novih poti v Patagoniji in v starosti 22 let splezala na severno steno Eigerja. Na mlado alpinistko pa niso dokončno vplivale samo njene odprave v Patagoniji, na Aljaski, v Iranu in v Himalaji, pomembne so tudi njene izkušnje kot gorska vodička v domačih švicarskih hribih. V portretu ji sledimo točno tja, v ledeno višavje – kjer se Caro North počuti kot doma.

eoft i am north

 

 

MILES AHEAD

En mož – en svet – en rekord? Jonas Deichmann ne pozna nobenih težav in samo eno prestavo: naprej. To, kar do zdaj ni uspelo še nikomur, je za ekstremnega športnika vabilo, da preseže samega sebe. Po svojih razburljivih rekordih po vsej Evraziji, Amerikah in od Nordkappa do Kapstadta se Deichmann sooči s trenutno največjim izzivom svoje kariere: s triatlonom okoli sveta. To pomeni 120-kratno razdaljo Ironmana naenkrat. Ko se Deichmann septembra 2020 s kolesom v Münchnu poda na pot, je pred njim 450 kilometrov plavanja, 19.000 kilometrov kolesarjenja in 5.000 kilometrov teka – pa tudi največja dogodivščina njegovega življenja.

 

AMAZONIE

Marec 1950: Sredi francosko-gvajanske džungle domorodni prebivalci najdejo dnevnik francoskega odkritelja Raymonda Maufraisa – za avtorjem pa nobene sledi. Ko knjiga 70 let kasneje pride v roke mlademu pustolovcu Eliottu Schonfeldu (Le Minimaliste), ga Maufraisova pripoved takoj pritegne. Poda se na pot v Francosko Gvajano, da bi v pragozdu sledil Maufraisu. Kar se začne kot potovanje v preteklost, Eliotta kmalu privede na meje njegove moči, pri tem pa se nevarno približa Maufraisovi usodi.

 

SPELLBOUND

Kdor želi leteti, se poda v zračen ples s silo težnosti. Nova Zelandija / Aotearoa pilotom v krilobleki nudi čudovito plesišče. Leteče človeške sence se zdijo skoraj neresnične, ko tako frčijo mimo ledeniških razpok, hudournikov in gorskih sten. SPELLBOUND uspešno ujame čarobnost letenja – je prava pesem v filmski obliki.

eoft spellbound

 

 

OUT OF FRAME

Pravo človeško večnamensko orodje: Francoz Mathis Dumas pripada novi generaciji vsestranskih alpinistov. Pri kljubovanju elementom na smučkah, na vrvi ali s cepini pa se njegovo delo šele začne: kot outdoor fotograf si je atlet izbral poklic, ki od njega zahteva vrhunske dosežke na področju športa, družbe in ustvarjalnosti. Pri tem je v ospredju vedno njegov motiv – do sedaj. Mathisu sledimo na poti do njegovega najnovejšega projekta: še nikoli videne visoke vrvi za hojo v osrčju masiva Mont Blanc.

 

CLIMBING IRAN

Profesionalna plezalka v Iranu – to je pravzaprav precejšnje protislovje. Za Nasim Eshqi pa je to njena resničnost: Iranka sledi klicu gora in s tem kljubuje družbenim mejam, ki jih njena domovina postavlja za ženske. Do danes je Eshqi v Iranu utrla že petdeset novih gorskih poti. Film pripoveduje zgodbo izredne ženske, ki s svojo strastjo premaguje mentalne, geografske, telesne in ideološke pregrade.

 

PLAYING GRAVITY

Profesionalec za deskanje po snegu Elias Elhardt in pilot brezpilotnih zrakoplovov Sebastian Schieren sta oba mojstra za zrak: prvi s svojo desko in neverjetnimi skoki v zrak, drugi pa s svojim dronom s kamero in novo dimenzijo snemanja filmov. PLAYING GRAVITY prikazuje, kako oba najdeta način, da se poigrata s silo težnosti in akrobatsko tekmujeta po hribu navzdol.

 

VSE INFORMACIJE O PROGRAMU IN DOGODKIH V VAŠI BLIŽINI DOBITE NA WWW.EOFT.EU, VSTOPNICE PA SO NA VOLJO V NAŠI SPLETNI TRGOVINI.