Iglu Šport nagrajuje skrb za okolje!

Iglu Šport nagrajuje skrb za okolje!

S 1. januarjem 2019 je začel veljati zakon, ki določa, da plastične vrečke ne smejo biti več brezplačno na voljo. Ta sistem pozdravljamo, vendar pa po našem mnenju ni povsem dovolj, da se korenito spremenijo navade nekaterih potrošnikov. Zgolj ugoditi zakonu bi bilo najlažje z dvema možnima rešitvama, uvesti papirne vrečke, ki žal vseeno prinašajo negativen vpliv na okolje, ali pa le zaračunati plastične in vso odgovornost prenesti na potrošnike.

Kot blagovna znamka, ki živi v sožitju z naravo se počutimo dolžne imeti vseskozi v mislih, kako biti čim bolj okolju prijazni. 

Že nekaj let v naših trgovinah uporabljamo polietilenske vrečke, ki jih je možno popolnoma reciklirati (ob pogoju, da jih odvržemo v zabojnike za embalažo), brez nastanka katerihkoli škodljivih snovi. Te se izkažejo in ste jih mnogokrat tudi pohvalili, kot odličen pripomoček na pohodih v hribe za vaše mokre/blatne/umazane reči in jih tako lahko s pridom uporabljate, tudi po nakupu.

Želimo pa si, da bi vseeno čim bolj omejili količino embalaže, ki bremeni naš planet, zato smo se odločili, da v kolikor zavrnete vrečko pri nakupu, vam od računa odštejemo isti znesek, kot bi ga plačali, če bi se za vrečko odločili (0,15€). Upamo, da bomo s to skromno gesto še koga prepričali, da morda s seboj prinese vrečko, ki jo že ima doma, ali pa se odloči za našo trajno vrečko, ki bo ravno tako kmalu na voljo.

Ekipa Iglu Šport