Lahek trisezonski Ferrinov šotor Sling 2

Lahek trisezonski Ferrinov šotor Sling 2

Šotor Sling 2 je del preverjene italijanske blagovne znamke Ferrino, ki se že več kot 100 let ukvarja s šivanjem in proizvodnjo šotorov. Izredno lahek enoprostorec olivno zelene barve spada med t. i. trisezonske modele, kar ga uvršča na seznam nujne opreme za večdnevna potepanja v naravi. Pri majhni teži (1,5 kg) je idealen predvsem za kolesarje, motoriste in pohodnike, saj ga zaradi majhnih dimenzij zlahka stlačimo v torbo ali nahrbtnik. Če šotorita dve osebi, si lahko preprosto tudi razdelita komponente šotora.

Šotor je dvoslojen, zato ni skrbi, da bi vas ponoči motili komarji in drug mrčes, hkrati pa je mogoče zunanjo membrano preprosto sneti in jo prenesti na primerno sončno lokacijo, da se hitreje posuši. Sling 2 ima tudi vse funkcionalnosti, ki jih pričakujemo od šotorov – notranji žepki, različne barve palic za lažjo postavitev, sistem prezračevanja, kaveljček za svetilko in majhna torbica za popravilo šotora. Sling 2 se odlično obnese v vetru zaradi nizkega profila, geometrije šotora ter zanke in vrvice za dodatno učvrstitev. Vse to pomeni, da bi bil potreben pravi orkan, da bi vas odpihnilo (če ste seveda ustrezno zabili kline v tla).

Zaradi majhne teže šotora je treba upoštevati tudi njegovo majhno prostornino oz. dimenzijo, kadar je postavljen. Kot pri vseh lahkih »dvoposteljnih« šotorih pomaga, če se imata uporabnika šotora rada. V njem namreč ni prostora v izobilju, odsvetujemo pa tudi šotorjenje z nezadovoljnim sosedom, kolegom, ki vam gre na živce, ali pa sitno taščo. Še vedno pa je predprostora dovolj, da bodo čevlji na suhem. Eni osebi pa omogoča šotor udobno zatočišče.

Drugi dejavnik je vodni stolpec, ki je pri 2000 mm razmeroma nizek in zato daleč od idealnega trivremenskega tafta. Kljub temu pa lahko s šotorom Sling 2 povsem mirno prevetrite deževno noč, ni pa se priporočljivo dotikati njegovih sten.

Tudi vse druge komponente šotora omogočajo njegovo majhno težo: aluminijasti klini, zunanja ponjava, notranji šotor, vrvice … Sicer pa je izdelan zelo kakovostno, predvsem šivi so, kot pri vseh šotorih Ferrino, narejeni vrhunsko. Zato ob primerni uporabi oz. negovanju ni razloga, da vam ne bi dobro služil veliko let.

Sling 2 v razredu lahkih šotorov za dve osebi gotovo ponuja odlično razmerje med kakovostjo in ceno (price/performance). Ferrino je sinonim za kakovostne šotore, izdelane iz vrhunskih materialov, dostopna pa je tudi njegova cena. Gotovo je mogoče najti še lažje, ultralahke šotore, a je zaradi 100 gramov razlike v teži njihova cena enaka dvakratniku vsote, ki jo boste odšteli za Sling 2.

Za #igluteam napisal outdoor navdušenec Luka Murn

Sorodno iz bloga
Iglu šport praznuje letos že 25 let
07. 11.

Iglu šport praznuje letos že 25 let

O začetkih in najlepših spominih vodilnega ponudnika opreme za taborjenje, pohodništvo, alpinizem in druge dejavnosti v Sloveniji smo povprašali enega izmed dveh direktorjev podjetja, Marka Trobca.

Preberi prispevek