Mammut: Race to Net Zero Strava izziv

Mammut: Race to Net Zero Strava izziv

Lahko v maju pretečeš 100 km?

Mammut Race to Net Zero

Pridruži se Mammutu in podjetju Climeworks ter teci z njima! Preteci (ali prehodi) 100 km in pomagaj odstraniti iz zraka 10 ton ogljikovega dioksida ter se med drugim uvrsti v žreb za privlačne nagrade.

Mammut x Climeworks x Strava

Naš partner Mammut je skupaj s podjetjem Climeworks pripravil v mesecu maju prav poseben Strava izziv. Climeworks je švicarsko podjetje, ki je specializirano za tehnologijo zajemanja ogljikovega dioksida iz zraka. Skupaj sta pripravila Strava izziv Race to Net zero, v katerem lahko sodelujete vsi. Če bomo v maju skupaj pretekli 10 000 000 km, bo podjetje Climworks odstranilo iz zraka 10 ton ogljikovega dioksida.

Kako deluje njihova teorija odstranjevanja CO₂? Podjetje Climeworks je specializirano za direktno zajemanje ogljikovega dioksida iz zraka in s tem pripore k upočasnitvi podnebnih sprememb. Podjetje filtrira CO₂ neposredno iz okoliškega zraka s postopkom adsorpcije-desorpcije ter ga varno shranjuje globoko pod zemljo, kjer se mineralizira in trajno spremeni v kamen.

Kako lahko sodeluješ?

Obišči Mammut Strava izziv in se pridruži izzivu. Prehodi, preteci ali osvoji gore v skupni dolžini 100 km v enem mesecu. Vsak, ki bo izziv uspešno zaključil, bo prejel kodo za popust na mammut.com in priložnost za osvojitev enega izmed petih kompletov za gorski tek, ki so 100 % dekarbonizirani.

To je tekma našega življenja in čas je, da jo začnemo teči vsi.

 

Mammut Race to Net Zero