5 avanturističnih predlogov za outdoor darila

5 avanturističnih predlogov za outdoor darila

Če iščete praznična darila za pohodnike, tabornike, plezalce, ali ljubitelje katerih koli drugih doživetji na prostem (outdoorovce), imate srečo. Za tovrstne ljudi je najlažje nakupovati, saj se njihova “pustolovska” zbirka ves čas širi in tako zlahka najdete kak kos, s katerim jih lahko razveselite. Če ne drugega, pa morda potrebujejo samo osvežitev svojih izrabljenih oblačil in opreme.

Kupiti pravo darilo pa vseeno ni mačji kašelj. Zato smo za vas pripravili izbor TOP 5 najboljših daril, ki so primerna tako za izkušene avanturiste kot tudi za začetnike.

  1. Puhovka

Vsi Iglujevi avanturistični navdušenci se strinjamo, da je puhovka nujen kos outdoor garderobe, saj je lahka kot pero in zaradi nje ne potrebujemo tone oblačil, da bi ohranili toploto. Brez kvalitetne puhovke je v zimskem času praktično nemogoče opravljati kakršnekoli zunanje aktivnosti. Poleg tega, da je prijetno topla, jo zlahka zložimo v nahrbtnik, saj ne zavzame veliko prostora. Ne greje pa nas le v hribih, pač pa tudi v službi in pri ostalih vsakodnevnih opravkih. V njej smučamo, plezamo, osvajamo gore, potujemo in tudi sestankujemo v mestu, vse ob prijetnem zimskem vzdušju.

Poglejte si celotno ponudbo puhovk za moške in ženske in izberite toplo praznično darilo.

Puhovka pri outdoorovcih nikoli ne gre v klet, saj jo nosimo v vseh letnih časih. V hribih nam lahko pride prav tudi poleti.

Puhovka pri outdoorovcih nikoli ne gre v klet, saj jo nosimo v vseh letnih časih. V hribih nam lahko pride prav tudi poleti.

  1. Pohodne hlače

Poleg puhovke so primerno darilo tudi pohodne hlače, ki so prav tako nujna oprema za vsakega outdoorovca. Pohodne hlače glede na vrsto hlač in namen uporabe razdelimo na lahke, celoletne in toplejše pohodne hlače:

Lahke pohodne hlače so izdelane iz lažjih, tanjših in zračnih materialov in so namenjene za toplejše razmere. Njihova prednost je, da se hitro sušijo in delno varujejo pred vetrom.

Celoletne pohodne hlače so iz srednje debelih materialov in so primerne za uporabo čez vse leto. Se hitro sušijo, delno ali popolno varujejo pred vetrom in dobro dihajo.

Toplejše pohodne hlače so iz debelejših materialov, ki dobro toplotno varujejo in so primerne za zimsko uporabo. V večini primerov omogočajo vsaj delno, če ne popolno zaščito proti vetru in vodoodbojno impregnacijo zunanjega dela materiala.

Celotno ponudbo pohonih hlač za moške si lahko ogledate tukaj, ženski modeli pa vas čakajo tukaj.

Med našo ponudbo boste našli hlače za vse vrste zunanjih aktivnosti, prilagojene za vse letne čase - tako za poletje kot za zimo. 


  1. Čevlji

Za vse ljubitelje zunanjih aktivnosti nepogrešljivo opremo predstavlja kvaliteten pohodniški čevelj. Za trenutne zimske razmere bodo najbolj primerni visoki pohodniški čevlji z dobrim oprijemom. Ker brez primerne obutve pač ne gre, je to lahko popolno darilo za vsakogar.

Če ste v dvomih kateri čevlji so najboljša izbira, se pred nakupom pogovorite z našim prodajalcem v trgovini.

Oglejte si široko izbiro moških in ženskih čevljev.


  1. Flisi

Kvaliteten flis lahko ogreje še tako hladne zimske dni. Flisi ponujajo odlično toplotno izolacijo, prenašajo vlago na zunanjo stran in se hitro sušijo. Poleg svoje toplote se ponašajo tudi z izjemnim udobjem, saj s svojimi prožnimi materiali zagotavljajo neovirano gibanje. Flisi so namenjeni različnim aktivnostim in so primerni tudi za prehodna obdobja.

Preverite širok nabor moških in ženskih flisov.

Prepričani smo, da je flis eden izmed najbolj nepogrešljivih kosov outdoor opreme.

  1. Kape

Verjetno se strinjate, da občutek, ko ti piha okoli ušes, ni nič kaj prijeten. Če te zebe v glavo, te kaj hitro zebe po celem telesu.

Tudi če nosite “najboljšo” puhovko in pod njo mehak flis, če vas ščitijo tople pohodne hlače in nosite visoke pohodniške čevlje, se bo vaše raziskovanje narave hitro spremenilo v nočno moro, če boste pozabili na toplo kapo.

Prav iz tega razloga kapa predstavlja enega izmed ključnih kosov opreme na vsakem izletu.

Oglejte si pestro ponudbo večnamenskih kap, zimskih kap, naglavnih trakov, podkap in obraznih mask.

Kapa iz kvalitetnega materiala je topla in odlično diha ter delno varuje pred vetrom. Večina kap je primernih tudi za nošenje pod čelado. 

Svet outdoorovcem predstavlja veliko igrišče in izbira prave opreme je odločilnega pomena, da na njem še bolj uživajo. Ne čakajte na zadnjo minuto! Svojim najdražjim podarite skrbno izbrano darilo, ki si ga bodo za vedno zapomnili in ga z veseljem nosili. Hkrati pa ne pozabite tudi nase in v košarici poiščite prostor še za svoj nepogrešljiv športni kos.

Če ste v dvomih in želite izbrati nevtralno darilo, so super izbira tudi darilni boni, s katerimi si lahko vsakdo izbere, kar si resnično želi.

V kolikor potrebujete dodatne ideje vas vabimo, da pobrskate po naši spletni trgovini ali pa nas obiščete osebno na eni izmed naših lokacij. Z veseljem vam bomo pomagali!