Viseče mreže

Viseče mreže

VISEČE MREŽE AMAZONAS
Za profesionalne uživače in vse, ki bi to radi postali


Število oboževalcev visečih mrež je vedno več. Originalne brazilske viseče mreže zagotavljajo edinstven počitek in sproščanje, seveda tudi spanje. Zanimivo je, da jih otroci zelo radi uporabljajo. Ko se odločate za nakup viseče mreže, je izbira primerne velikosti zelo pomembna. Ne glede na velikost vam vsaka mreža zagotavlja udobje, potrebno pa je vedeti, koliko oseb hkrati bo uporabljalo visečo mrežo.

V asortimanu Amazonas, ki je proizvajalec originalnih brazilkih mrež je moč najti mrežo za vsakogar in vsakršen namen. Od preprostih mrež za eno osebo do velikih, ki omogočajo užitke več osebam hkrati (naj omenimo, da mreža za užitke v paru omogoča nosilnost preko 200 kg). Največja v družini mrež ima približno 6.000 bombažnih niti spredenih skupaj pa nudi šest kvadratnih metrov luksuzno tkanega ležišča. Temu je dodano še 30 metrov, posebno pletene vrvi, ki zagotavlja podporo za udobno ležalno površino. Poseben naraven, mehak in fleksibilen material viseče mreže vam bo omogočal popolno ugodje.

V mrežo se uležemo tako, da se obrnemo s hrbtom proti viseči mreži, primemo oba robova mreže, se usedemo na sredino mreže, nato se uležemo in poiščemo najboljši položaj zase. Za spanje je priporočljiva lega po diagonali, ki omogoča ravno podlago, najboljšo porazdelitev teže, zmanjšuje pritisk na telo in nudi dobro oporo hrbtu. Iz mreže vstanemo tako, da najprej na tla položimo nogi, se usedemo, oprimemo za robove in vstanemo.

Viseče mreže so lahko večbarvne ali enobarvne z leseno prečko ali brez nje. Krasijo jih izredna udobnost, zračnost ter prekrasne barve. Prednost visečih mrež je vsekakor zračnost če so izdelane delno iz bombaža, kajti v poletni vročini vas lahko odrešilen vetrič doseže iz vseh strani. Zaradi svoje zračnosti je izredno primerna poleti, lahko jo vzamemo s seboj na morje, na vikend, potovanja ali pa jo vpnemo kar na domačem vrtu, terasi ali balkonu.

Amazonas nudi tudi lahke in na majhno zložene viseče mreže za eno ali več oseb z mrežico proti komarjem ali brez nje in tudi mreže z dvonim dnom v katerega se vstavi ležano podlogo.