ORTOVOX Safety Academy LAB SNOW: brezplačna digitalna platforma o varnosti

ORTOVOX Safety Academy LAB SNOW: brezplačna digitalna platforma o varnosti

Ali ste vedeli, da je povprečna naklonina pobočja, ko se sproži plaz, 38°? In ali ste vedeli, da se v več kot 90-% primerih plaz sproži ob vstopu prve osebe v pobočje? Ne? Potem obiščite ORTOVOX Safety Academy LAB SNOW - brezplačno digitalno platformo o varnosti pred snežnimi plazovi.

Oglejte si napovednik:

 

ORTOVOX je v tesnem sodelovanju z Združenjem nemških gorskih in smučarskih vodnikov (VDBS - “Verband Deutscher Berg und Skiführer”), številnimi profesionalnimi gorskimi vodniki ter strokovnjaki za varnost in prvo pomoč popolnoma prenovil svojo brezplačno digitalno platformo o varnosti pred snežnimi plazovi SAFETY ACADEMY LAB SNOW, ki je že v preteklosti doživela široko odmevnost.

Nova interaktivna, multimedijska platforma za usposabljanje jasno in razumljivo predstavlja vse pomembne varnostne vidike turnega smučanja in freeridinga v štirih poglavjih s 16 video vadnicami, celovitimi izobraževalnimi

Nevarnost plazov je namreč ena najbolj kompleksnih tem v gorniških športih. Medtem ko se druge nevarnosti lahko v nekem obsegu ocenijo, je nevarnost plazu pogosto spregledana. Med veseljem ob smučanju pršiča in morebitno usodno nesrečo s plazom je pogosto tanka meja, zato je izjemno pomembno, da se posvetimo osnovam in razumno ocenimo tveganje. Nevarnost lahko ocenite le, če veste, na kaj paziti, tveganje pa lahko presojate le, če razumete medsebojno delovanje vseh elementov.

Interaktivno e-izobraževanje najdeš tukaj.