PREDSTAVITEV: Sončna očala Julbo Run (Cameleon)

PREDSTAVITEV: Sončna očala Julbo Run (Cameleon)

Tekst: Miha Žerovnik

Proizvajalec očal Julbo je športna očala Julbo Cameleon Run zasnoval v želji po vzdržljivosti in hitrosti. Zato je povsem razumljivo, da so pri snovanju očal sodelovali z vrhunskimi in rekreativnimi športniki, ki so pri samem procesu izdelave očal dodali piko na i.

V sodelovanju z vrhunskimi tekači, kot sta ultra trail tekačica Krissy Moehl in Xavier Thevenard ter tekačica po brezpotjih Sarah Keyes so naredili tudi tekaški model Run. Gre za unisex športna očala s širokim vidnim kotom in s polaroidnimi fotokromatskimi stekli NXT® Cameleon®, le-ta imajo možnost spremenljive zatemnitve iz kategorije 2 v 4.

Uporabniki so tako dobili možnost, da v enih očalih izkoristijo celotno ponudbo najboljših leč na tržišču, le te pa jim zagotavljajo odlično vidljivost ne glede na vremenske ali svetlobne pogoje. Pri tem omenimo, da SHR tehnologija omogoča avtomatsko zatemnitev leče od svetlega k temnemu kontrastu, ter NTS tehnologijo, ki poudari kontraste barv in harmonizira svetlobno fluktuacijo (leče se zatemnijo ali osvetlijo v odvisnosti od temperature). Vse skupaj vodi k manjši utrujenosti oči in k boljši koncentraciji med športom. Stekla Cameleon® so trpežna, se ne razbijejo, so odporna na topila, ter imajo obstojen nanos Anti-fog, ki preprečuje rosenje.

Ker je okvir in posledično tudi leče delno ukrivljene pomeni, da je vidno polje maksimalno izkoriščeno. Bodisi, da ste ujeti v sredini glavnine, se spuščate po ekstremnem spustu, ali pa zgolj potrebujete najboljšo predstavo o tem kaj se dogaja s konkurenco okoli vas … v vseh teh ekstremnih situacijah lahko pomeni odlična vidljivost in osredotočenost na malenkosti razliko pri končnem rezultatu.

Ogrodje očal je iz lahkega in fleksibilnega materiala, kar omogoča, da so očala lahko na vašem obrazu zelo dolgo časa in bodo še vseeno zelo udobna. Stranske ročke imajo na koncu material za dober oprijem., nosnik je podložen ter je iz materiala, ki nudi dober oprijem in odlično prilagajanje obrazu.

Prav zaradi posebno oblikovanih širših stranskih ročk so očala stabilna na glavi tudi pri ponavljajočih silovitejših gibih. Slednje je še kako pomembno pri klasičnem teku, teku po brezpotjih in pri športnih, ki so dinamični in imajo sunkovite gibe. Menjava stekel je enostavna kot pri ostalih modelih. Vse leče proizvajalca Julbo spadajo v optični razred 1 in zagotavljajo 100-odstotno zaščito pred UVA, UVB in UVC žarki.