PROSTOVOLJNI ODPOKLIC MODELOV PLAZOVNIH ZRAČNIH BLAZIN ORTOVOX AVABAG LiTRIC

PROSTOVOLJNI ODPOKLIC MODELOV PLAZOVNIH ZRAČNIH BLAZIN ORTOVOX AVABAG LiTRIC

Pred 4 leti sta znamki ORTOVOX in Arc’teryx združili moči, da bi razvili elektronski sistem plazovnih zračnih blazin, ki bi postavil nov standard. Rezultat: SISTEM LiTRIC™.

Ekipe so naletele na tehnično težavo. V redkih primerih ta težava vpliva na sistem napihovanja zračne blazine in s tem zmanjša njen varovalni učinek. Sam sistem LiTRIC™ nevarnosti ne predstavlja. Podjetje ORTOVOX bo iz tega razloga prostovoljno odpoklicalo vse modele Ortovox Avabag LiTRIC (Avabag LiTRIC Tour, Avabag LiTRIC Freeride, Avabag LiTRIC Zero) vključno z njihovimi dodatki*.

Razvojni postopek vključuje temeljito testiranje do te mere, da izdelki ne le dosežejo industrijske standarde, temveč jih pogosto tudi presežejo, kjer je to tehnično mogoče. Ekipe razvijalcev podjetij ORTOVOX in Arc’teryx, ki delajo tesno skupaj, si bodo zdaj vzele ves potreben čas, da zagotovijo, da bo tehnologija LiTRIC™ dosegla visoke standarde kakovosti in zmogljivosti, po katerih sta podjetji ORTOVOX in Arc’teryx poznani. Obe podjetji v sezoni 22/23 zaustavljata prodajo vseh izdelkov, ki vključujejo tehnologijo LiTRIC™, in nameravata nadaljevati prodajo v sezoni 23/24. Modele Avabag LiTRIC, kupljene v Iglu športu, se lahko vrne v Iglu šport. Stranke, ki so Avabag LiTRIC™ kupile preko
spletne trgovine Ortovox, bodo obveščene osebno.

Vse informacije o prostovoljnem odpoklicu izdelka in postopku vračila lahko najdete na spletni strani ORTOVOX www.ortovox.com/litric-recall. V primeru vprašanj se lahko obrnete na Ortovox ekipo za podporo preko spletnega kontaktnega obrazca (v angleščini – zadeva: »Voluntary recall AVABAG LiTRIC«) ali na Iglu šport.


*V izogib nejasnostim: prostovoljni odpoklic zadeva samo modele elektronskih zračnih blazin s tehnologijo LiTRIC. Mehanski modeli AVABAG s sistemom na kartušo niso prizadeti.