PUHOVKA: Zakaj bi jo moral imeti vsak “outdoorovec”?

PUHOVKA: Zakaj bi jo moral imeti vsak “outdoorovec”?

Brez puhovke je praktično nemogoče prezimiti! No, morda le, če živite v tropskih krajih.

Puh greje ptice pozimi in jim omogoča, da plavajo v ledenih vodah ter je hkrati tako lahek, da lahko letijo.  “Podobno” omogoča tudi nam. Poskrbi, da nam je toplo in smo hkrati tako lahki, da brez težav “letimo” v hribe ali kam drugam.

Puhovka pri “outdoorovcih” ne gre nikoli v klet, saj jo nosimo v vseh letnih časih. V hribih nam lahko pride prav tudi poleti.

Puhovka je nujen kos “outdoor” garderobe iz vsaj treh razlogov:

  1. Je zelo topla.
  2. Je lahka kot pero - ne potrebujemo tone oblačil, da bi se pogreli.
  3. Zlahka jo zložimo v nahrbtnik, saj ne zavzame veliko prostora.

Ne greje pa nas le v hribih, tudi v službi in pri ostalih vsakodnevnih opravkih. V njej smučamo, plezamo, osvajamo gore, potujemo in tudi sestankujemo v mestu.

S PUHOVKO VESELO V ZIMO

 Zaradi kratkih dnevov ter meglenih in hladnih dni so v tem delu leta veliko pogostejša depresivna in brezvoljna razpoloženja.

Ljudje zaradi mraza raje ostanejo doma na kavču in pozabljajo, da bi jim ravno sprehod po naravi omogočil boljše razpoloženje in jim povrnil svetlobo ter hormone sreče. Tudi na oblačen dan je namreč zunaj veliko bolj svetlo kot v hiši ob umetni svetlobi. Poleg tega si v mrazu utrdimo svoj imunski sistem in postanemo bolj odporni. Seveda pod pogojem, da smo primerno oblečeni.

Zakaj bi torej moral imeti puhovko vsakdo, ki rad uživa v naravi? Odgovor se ponuja kar sam. Saj smo vendar radi zunaj v vseh letnih časih in v vseh temperaturah! Saj se ne bomo vdali v temačno melanholijo. S puhovko lahko pozimi pričakamo sončne vzhode in zahode na vrhu hriba, se sprehajamo po snežni pokrajini podnevi ali v soju polne lune ponoči. Če smo primerno oblečeni, lahko tudi pozimi doživljamo vse tiste trenutke, ki dajejo smisel našim življenjem. 

 

TOP KOS LETOŠNJE ZIME

Mammut Broad Peak in Hooded Jacket

Letošnjo zimo bo slovela ta zelo lahka puhovka klasičnega kroja s kapuco. Z zunanje in notranje strani je izdelana iz ultra lahkega poliamida Pertex® Quantum, ki je vodoodbojen in delno varuje pred vetrom. Zaradi uporabe tehnologije Y Fuse zagotavlja še boljšo vodoodbojnost, trajnost in minimalno uhajanje puha skozi material.

Lahko jo nosite samostojno ali kot dodatni toplotni sloj pod vetrovko. Notranje polnilo je 105 gramov gosjega puha, razmerje 90/10, 800 cuin. Dva žepa za roke na zadrgo sta uporabna tudi pri nošenju nahrbtnika ali plezalnega pasa. Sprednja zadrga se odpira v obe smeri in ima zaščito za brado. Je zelo praktična za spremenljivo vreme, saj ima izredno majhno prostornino, lahko jo hitro spravimo v njen stranski žep ter pospravimo v nahrbtnik.

Pomembno je tudi, da ima Bluesign® certifikat, ki zagotavlja najvišji standard varnosti za kupca ter pomeni, da je bil produkt izdelan z najmanjšim možnim vplivom na ljudi in okolje ter z odgovorno uporabo virov. Tudi gosji puh ima certifikat RDS, ki zagotavlja, da je bil pridobljen odgovorno do živali in je sledljiv.

Na voljo so tako temne kot različne žive barve, s katerimi si lahko poživite turobne zimske dni.

Moške puhovke si oglejte tukaj, ženske pa tukaj.

Naj vam bo toplo tudi v mrazu! Če boste puhovki dodali še čaj v termo čutari in dobre nogavice, pa je toplota 100% zagotovljena! J