Seznam najboljših daril za “outdoor” navdušence

Seznam najboljših daril za “outdoor” navdušence

Tekst: Ana Vehovar

Razmišljate o božičnem darilu za svoje najljubše osebe, ki so med drugim tudi “outdoor” navdušenci? Dobra novica je ta, da za ljubitelje pohodništva, avantur in športov v naravi ni težavno najti darila, saj vedno nekaj potrebujejo. Za lažjo odločitev pa smo vam pripravili spodnji seznam s praktičnimi darili, ki jih bodo vaši bližnji zagotovo veseli.

DARILO ZANJO

Klasični pari si običajno kupujejo čipkasto in privlačno spodnje perilo, ki je velikokrat neudobno ter neuporabno za vsakdanje življenje. Če vaša izbranka rada hodi v hribe in športa, potem bo zagotovo bolj vesela novega športnega spodnjega perila. No, da ne bi mislili, da takšno perilo ni privlačno. Športni modrček Anita je zagotovo!

Ima rada pajkice, pa jo v njih pozimi vedno zebe? Potem se bo razveselila oprijetih termo hlač iz flisa, v katerih je ne bo več zeblo. So zelo praktične, saj ji lahko služijo tudi kot spodnje hlače pri smučanju ali gorništvu.

Rada nosi kape? Izberite kapo njene najljubše barve. Če ima raje trak, pa ji privoščite nov trak.

Če je pustolovka po naravi, potem si verjetno ne želi zlate ali dimantne ogrlice, kaj pa preprosta lesena ogrlica z motivi narave ali s simbolom plezalca?

DARILO ZANJ

Rad hodi v hribe, pleza ali kolesari? Vsakdo, ki veliko časa preživi zunaj obvezno potrebuje čelno svetilko v svojem nahrbtniku. Če je vaš fant ali prijatelj še nima, potem je bo zagotovo zelo vesel.

Tudi moški ne bo imel nič proti novemu spodnjemu perilu. Morda pa potrebuje dolge spodnje hlače za zimo?

Če iščete darilo za vedno aktivnega fanta ali moža (ali prijatelja oz. družinskega člana), potem verjetno nikoli nima dovolj aktivnih majic. Morda mu bo za zimski čas še najbolj prišla prav aktivna majica z dolgimi rokavi. Pa seveda bo vsak moški vesel nove zimske kape.

UNIVERZALNA DARILA ZA VSAKOGAR

Nahrbtnik za na delo ali v šolo (+ za prenosni računalnik)

Fjallraven nahrbtniki so postali izredno popularni, imajo pa tudi podložen predal za prenosnik ali tablico. Veseli ga bodo tisti, ki so radi “in” in tisti, ki imajo radi praktične stvari.

Knjige, priročniki ali zemljevidi
Kdor hodi v hribe, ve, da internet še vedno ne prekaša dobre knjige, vodnika ali zemljevida. Predvsem dobrega vodnika bo vesel vsakdo, ki rad raziskuje nove prostore in vedno išče nove poti. Lahko mu zraven podarite še pisalo ali beležnico, v katero si bo lahko zapisoval vse ture, ki jih je že opravil oz. si zapisal seznam vrhov, ki jih želi osvojiti v novem letu.

Čutara ali termovka

No, to pa je res univerzalno darilo za vsakogar, še posebej v zimskem času! Tudi, če jo morda že imajo, bodo nove termovke ali čutare zagotovo veseli.

Nogavice

Miklavž ali dedek mraz najraje prineseta nogavice. Tople in visoke, za zimo in za vse mogoče športne aktivnosti. Ali pa novo denarnico. Še ena ideja pa so potovalne in hitro sušeče brisače, ki prav tako pridejo prav vsakemu pustolovcu.

Za ljubitelje kampiranja

Kdor rad prespi v šotoru, bo presrečen s samonapihljivo blazino. Za tiste, ki radi kampirajo oz. preživijo veliko časa v naravi, pa bo odlično presenečenje viseča mreža.

Za plezalce

Plezalci pač nikoli nimajo dovolj sistemov in vponk, zato bodo tako praktičnega darila najbolj veseli.

Za pohodniške obsedence

Morda potrebujejo gamaše za zimsko pohajkovanje? Če veste, da potrebuje nove palice ali pa jih sploh nimajo, potem bodo pohodne palice prava izbira.

Darilo primerno za vsakogar, s katerim zagotovo ne boste zgrešili

Če ste v dvomih oz. želite izbrati najbolj sigurno darilo, potem so to zagotovo darilni boni, s katerimi si lahko vsakdo izbere, kar si resnično želi, ob tem pa lahko še pomeri številko oblačil ali obutve.

Ne pozabite, da je smisel darila predvsem to, da človeku pokažete, da ga imate radi in izkažete hvaležnost, da so v vašem življenju. K darilu pa ne pozabite dodati objema in kakšne lepe besede.