Moške aktivne majice, puliji, srajce

Aktivne majice, srajce in puliji   Aktivne majice, srajce in puliji so primerne za raznovrstne športne aktivnosti, kjer se potimo ter so v osnovi izdelane iz materialov, katerih je lastnost, da zagotavlja dobro zračnost, toplotno izolacijo, ...
Odkrij več informacij

Aktivne majice, srajce in puliji

 

Aktivne majice, srajce in puliji so primerne za raznovrstne športne aktivnosti, kjer se potimo ter so v osnovi izdelane iz materialov, katerih je lastnost, da zagotavlja dobro zračnost, toplotno izolacijo, dobro dihanje in hitro sušenje. Lahko so izdelane iz enega ali več različnih materialov. V večini primerov so izdelane iz poliestra, poliamida, elastana, volne merino, materiala Tencel® ter iz drugih umetnih ali naravnih materialov. Lahko imajo različne obdelave kot so: obdelava za hitrejši prenos vlage na zunanjo stran materiala, vodoodbojna obdelava, obdelava za hitro sušenje, antibakterijska obdelava, zaščita pred sončnimi žarki UPF-faktor …

 

Materiali aktivnih majic

Aktivne majice, srajce in puliji, ki so izdelane iz umetnih materialov, kot je poliester, poliamid in drugi nudijo odlično zračnost, dobro toplotno izolacijo, hiter transport znoja z notranje strani na zunanjo in hitro sušenje.

Aktivne majice, srajce in puliji, ki so izdelane iz naravnih materialov, kot je volna merino, konoplja, Tencel ® oziroma v kombinaciji z umetnimi materiali pa prav tako nudijo dobro zračnost, hiter transport znoja, naravno antibakterijsko zaščito, antistatičnost, termoregulacijo in hitro sušenje. V osnovi se počasneje sušijo kot majice iz umetnih materialov, zato so velikokrat izdelane v kombinaciji z umetnimi materiali, kar zagotavlja hitrejše sušenje in trajnost materiala.

 

Toplotna izolacija

Vsak material nudi določeno toploto, ki pa je odvisen od debeline in vrste materiala. Odlično toplotno izolira volna merino že pri tanjši debelini, poliester, ki je brušen oziroma je iz flisa pa glede na debelino tudi odlično toplotno izolira, saj se v flisu in brušenih materialih ujame zrak, ki pa je odličen toplotni izolator. Dobra lastnost volne je, da, ko je mokra, še vedno dobro toplotno izolira in ne daje telesu hladen občutek.

 

Dodatne obdelave aktivnih majic

Antibakterijska obdelava
Antibakterijske obdelave kot so Poligiene®, Microban®, Fresch®… preprečujejo neprijeten vonj ter so lahko trajne ali ne trajne, kjer se z uporabo in pranjem antibakterijski učinek zmanjša. Naravni antibakterijski učinek volne, bambusa, konoplje… je trajen in učinkovit, predvsem pri volni.

Obdelava za hitrejši vlek vlage
Materiali, ki imajo obdelavo za hitrejši vlek vlage na zunanjo stran nudijo še hitrejši prenos znoja na zunanjo stran in s tem tudi hitrejše sušenje.

Vodoodbojna impregnacija
Vodoodbojna impregnacija odbija vodo in preprečuje, da se material ne napije vode, kar daje telesu suh občutek. Vendar pa se ta impregnacija z uporabo in pranjem spere oziroma ni več tako učinkovita, kot je bila. Material se lahko ponovno impregnira z impregnacijskimi sredstvi in toplotno obdela za boljši učinek odbijanja vode.

Zaščita pred UV-žarki
Vsak material omogoča določeno zaščito pred UV-žarki, nekateri materiali pa imajo podano tudi stopnjo zaščite – faktor UPF, zagotovijo pa jo z gostoto materiala in njegovo dodatno obdelavo. Višja ko je vrednost UPF, boljša je zaščita pred soncem. Material z oznako UPF 25 omogoča, da približno 1/25 ali 4 odstotke sončnih žarkov prodre skozi material oziroma da blokira 96 odstotkov UV-sevanja , oblačilo z oznako UPF 50+ pa omogoča le 2 odstotka žarkov, ki prodrejo skozi material oziroma oblačilo. Tudi za barve materialov oziroma oblačil z UV-zaščito velja, da je bolje izbrati intenzivnejše in temne odtenke, saj vpijejo več sončnega sevanja kot pa svetlejše in neintenzivne barve.

UPF-stopnja

Razred zaščite

Delež blokiranega UV-sevanja v %

UPF 15–24

dobra zaščita

93,3–95,9

UPF 25–39

zelo dobra zaščita

96,0–97,4

UPF 40–50, 50+

odlična zaščita

97,5–98+

 

 

Prikaži manj

Elementi 1-50 od 75

Stran
Nastavi padajočo smer

Elementi 1-50 od 75

Stran
Nastavi padajočo smer

Pomoč pri nakupu

Imate vprašanje?
Nanj vam bomo z veseljem odgovorili po telefonu ali e-mailu.