Filter

NOVA KOLEKCIJA - Moške softshell jakne

Moške softshell jakne Moške softshell jakne so primerne za samostojno uporabo saj v večini primerov popolno ščitijo pred vetrom, delno varujejo pred vodo in so zračne. Moške softshell jakne so vsestransko uporabne in primerne za gorništvo, p...
Odkrij več informacij

Moške softshell jakne

Moške softshell jakne so primerne za samostojno uporabo saj v večini primerov popolno ščitijo pred vetrom, delno varujejo pred vodo in so zračne. Moške softshell jakne so vsestransko uporabne in primerne za gorništvo, pohodništvo, turno smučanje, potovanja in vsakodnevno uporabo celo leto odvisno od debeline jakne.
 

Materiali moških softshell jaken

Moške softshell jakne so izdelane iz raznovrstnih materialov v večini z membrano, ki popolno ščiti pred vetrom in nudi dobro zaščito pred vodo ter iz materialov brez membrane, ki prav tako ščitijo pred vetrom vendar ne popolno hkrati pa nudijo odlično zračnost in dihanje v primerjavi z materiali z membrano. Materiali bolj zimskih softshell jaken so z notranje strani iz flisa ali brušenega materiala za dodatno toplotno izolacijo, z zunanje strani pa so gladke, kar nudi dobro zaščito pred vetrom in vodoodbojnost. Načeloma moške softshell jakne nimajo lepljenih šivov, ker v večini primerov niso izdelane iz nepremočljivih materialov in zato ni potrebe po lepljenih šivih. Moške softshell jakne iz tanjših materialov pa so uporabne od pomladi do jeseni.

Moške softshell jakne so lahko tudi kombinirane z različnimi vrstami materialov kot so flisi, materiali polnjenimi s puhom ali umetnim polnilom, nepremočljivimi in zračnimi materiali… in take softshell jakne proizvajalci v imenu poimenujejo Hibrid. V kombinaciji s temi materiali so zaradi tega moške softshell jakne lahko bolj zračne, bolj zaščitene pred vodo, nudijo večjo toplotno zaščito, hitreje transportirajo znoj na zunanjo stran, se hitreje sušijo…

Zračniki, kapuca, žepi…

Moške softshell jakne imajo lahko tudi zračnike pod rokavi za dodatno zračenje, okrepljena ramena za dodatno trpežnost pri nošenju nahrbtnika, žepe na zadrgo, ki so uporabni tudi ob nošenju nahrbtnika ali plezalnega pasa, kapuco, ki je dovolj velika za uporabo z gorniško čelado ali pa ožjo kapuco, ki se jo lahko uporablja pod čelado.

Tako kot vetrovke imajo lahko moške softshell jakne na koncu rokavov nastavljiv trak za prilagoditev širine ter v spodnjem robu nastavljivo vrvico. Dodatne zadrge pod rokavi omogočajo dodatno zračenje.

Dodatne obdelave sofshell jaken

Materiali imajo lahko vodoodbojno impregnacijo DWR zunanjega dela materiala zato, da moške dolge pohodne hlače odbijajo vodo in se ne napijejo vode. Vendar pa se ta impregnacija z uporabo in pranjem spere oziroma ni več tako učinkovita, kot je bila. Material se lahko ponovno impregnira z impregnacijskimi sredstvi in toplotno obdela za boljši učinek odbijanja vode.

Materiali so lahko obdelani tudi drugače: obdelava za hitrejši prenos vlage na zunanjo stran materiala, obdelava za hitro sušenje, antibakterijska obdelava, zaščita pred sončnimi žarki UPF-faktor …

Prikaži manj
Izdelkov, ki ustrezajo izbiri, ni mogoče najti.

Pomoč pri nakupu

Imate vprašanje?
Nanj vam bomo z veseljem odgovorili po telefonu ali e-mailu.