Zemljevid

STORŽIČ IN KOŠUTA Z OPISI 1:25 000

Na zalogi
Šifra
290PZ 1FF
9,10 €

Ste enak artikel našli drugje ceneje? Sporočite nam in izenačili bomo ceno, ki jo lahko uveljavite pri spletnem naročilu.

Izenači ceno
Predviden datum dostave: 26.04.2024
Predviden datum osebnega prevzema: 26.04.2024
Poštnina je nad 50€ brezplačna
Planinski zemljevid Storžič in Košuta - 1 : 25.000 je zemljevid Planinske zveze Slovenije, ki obravnavano območje prikaže precej širše, natančneje, predvsem pa pregledneje, kot je bilo to predstavljeno v njegovem predhodniku (zemljevid Storžič - Košuta). Pri izdelavi zemljevida so sodelovali Geodetski inštitut Slovenije, Geodetska družba ter številni posamezniki, dobri poznavalci predstavljenega območja.
- Planinski zemljevid Storžič in Košuta - 1 : 25.000 bo prišel prav vsem, ki bi želeli raziskati vrhove, doline in stene med dvema priljubljenima grebenoma nad Tržičem. Severno od čevljarske prestolnice Gorenjske se razprostira greben Košute, ki se preko Košutice in Ljubeljščice nadaljuje v greben z vrhovi Palca, Zelenjaka in Vrtače na severozahodu ter Begunjščice na zahodu. Južno od Tržiča pa se greben Kriške gore preko Tolstega vrha povzpne na Storžič, nato pa zgublja višino preko Srednjega in Javorjevega vrha ter Potoške gore vse do globoko vrezane doline Kokre. Med omenjenima grebenoma ne smemo pozabiti omeniti plečate in z gozdom porasle Dobrče zahodno od Tržiča, vzhodno pa se dvigujejo še vrhovi Bele peči, Velikega Javornika ali Ženiklovca, Stegovnika in Virnikovega Grintovca nad Jezerskim.
- Zemljevid Storžič in Košuta - 1 : 25.000 je na severu omejen z obmejnim grebenom Karavank med Vrtačo in Virnikovim Grintovcem, na vzhodu med naseljem Trögernom/Kortami v Avstriji, Zgornjim Jezerskim in Podbelo v Kokri. Na južni strani je omejen s priljubljenim romarskim središčem Brezje, Bašljem in Podbelo v Kokri, na zahodu pa z Brezjami, Begunjami na Gorenjskem in Vrtačo.
- Na zadnji strani zemljevida poleg legende najdete tudi opise in kontakte planinskih koč s pripadajočimi QR-kodami, ki vas pripeljejo na spletno stran posamezne koče (povezave na www.pzs.si/koce.php). V besedi in preglednem reliefnem prikazu pa jih dopolnjujejo tudi opisi možnih vzponov na Begunjščico (Veliki vrh), Veliki vrh v Košuti, Košutnikov turn, Storžič in Kriško goro.
- Planinski zemljevid Sto
Več informacij
Blagovna znamka Planinska zveza slovenije
Napišite vaše lastno mnenje
Mnenja lahko oddajo samo registrirani uporabniki, ki so kupci artikla. Prosimo, prijavite se ali ustvarite nov račun
250PZ 001 014X /
/
Zaloga po trgovinah V košarico
Serijska št. Barva Velikost Zaloga po trgovinah Nakup
Hitra in zanesljiva dostava Hitra in zanesljiva dostava Vračilo blaga in denarja Vračilo blaga in denarja
Iglu Šport kartica
Nakupujte kot član in izkoristite 10 % popusta na neznižane izdelke pri nakupu z IGLU KARTICO*
*Kartico lahko naročite v vam najbližji Iglu Šport trgovini ali na spletu.

Pomoč pri nakupu

Imate vprašanje?
Nanj vam bomo z veseljem odgovorili po telefonu ali e-mailu.