European Outdoor Film Tour 2023

European Outdoor Film Tour 2023

Evropska filmska turneja se vrača s povsem novim programom: od oktobra 2023 se največji dogodek “outdoor” skupnosti z vznemirljivimi zgodbami ponovno vrača na velika platna. Letos bomo skupaj potovali od Aljaske do Patagonije, Nepala, Švice, norveških Lyngenskih Alp in vse do najboljših “outdoor” zgodb, ki jih je ujela kamera. Pripravite se na nepozabno pustolovščino!

The Great Traverse

Kolesarska pustolovščina

Sophie Planque in Jérémy Vaugeois kolesarita od Aljaske do Ognjene zemlje. V dveh letih in pol Sophie fotodokumentira očarljive pokrajine Severne, Srednje in Južne Amerike ter srečanja z različnimi ljudmi, ki jih srečujeta na poti.

972 Breakdowns

Pustolovščina na motornem kolesu

Johannes, Elisabeth, Efy, Anne in Kaupo želijo s štirimi prastarimi motornimi kolesi znamke Ural s prikolico iz mesta Halle (Saale) potovati v New York. Pot jih vodi preko vzhodne Evrope, Kazahstana in Mongolije visoko na sever Rusije, potem pa čez ZDA – pri tem pa pot večkrat prekinejo številne okvare in težave, saj njihova motorna kolesa niti slučajno niso zanesljiva.

Summits in the Sky

Jadralno padalstvo

Francoski jadralni padalec Antoine Girard in njegova ekipa se podata na Karakorum, kjer s svojimi padali raziskujejo zračni prostor med neverjetnimi sedem- in osemtisočaki na tem področju. Kisik sicer od določene višine naprej zelo hitro postane redek, vendar je nov višinski rekord v jadralnem padalstvu na dosegu roke ekipe.

Triple Edge

Plezanje

Alpinista in vodiča Michi Wohlleben in Lukas Hinterberger se soočita s posebnim alpinističnim izzivom. Tri grebene gore Salbitschijen želita kot prva preplezati pozimi. To pa pomeni prav posebno dogodivščino na višini 3000 metrov.

The Nine Wheels

MTB kolesarstvo

Emric (10) in Raoul (13) Schneeberger poznata skoraj vsak bike park v Evropi; fanta in njuna starša Toni in Laetitia nikoli ne ostanejo dolgo na istem mestu. Družina živi v velikem mobilnem domu, tako da se Emric in Raoul lahko usposabljata na različnih območjih vsakih nekaj dni. Toda njihov na videz idiličen življenjski slog še zdaleč ni enostaven. Laetitia trpi zaradi nevrodegenerativne bolezni in ima vedno več motoričnih omejitev. Zaradi tega se je družina odločila za beg iz konvencionalnega življenja in živi za tukaj in zdaj. 

Shifting

Deskanje na snegu

Deskar na snegu Camille Armand je znan po svojem močnem, a hkrati prefinjenem slogu vožnje. Kot otrok Chamonixa pri 30-ih letih zapusti svet prostega sloga, nato pa se kot veliki adut pojavi v norveških Lyngenskih Alpah, kjer nas očara s svojo vožnji po pršiču, ki je definitivno vredna velikega platna.

 

Program EOFT 2023

Premiera EOFT-ja bo potekala 12. oktobra 2023 v dvorani Alte Kongresshalle v Münchnu, sledila pa ji bo velika turneja po Evropi. Načrtovano je več kot 400 prireditev. Skupni čas predvajanja filmov v klasičnem slogu EOFT obsega okrog 120 minut. 

Turneja prihaja v Slovenijo v nedeljo, 15.10.2023, s predstavo v ljubljanskem Cineplexxu, predstave pa bodo tudi v Mariboru, Celju in Kranju:

  • Ljubljana, 15.10.23 - kino Cineplexx ob 20:00,
  • Maribor, 22.11.23 - MARIBOX ob 20:00,
  • Celje, 23.11.23 - CINEPLEXX ob 20:00,
  • Kranj, 24.11.23 - CINEPLEXX ob 20.00,
  • Ljubljana, 25.11.23 - kino Cineplexx ob 20:00,
  • Kranj, 29.11.23 - CINEPLEXX ob 20.00.

Vstopnice za predstave lahko kupite tudi v naši spletni trgovini in v izbranih fizičnih poslovalnicah.