Novost, ki navdušuje - RAB

Novost, ki navdušuje - RAB

Končno vam lahko razkrijemo skrivnost, ki smo jo držali zase kar nekaj časa. Z veseljem sporočamo prihod nove blagovne znamke v naše trgovine - Rab. Ustanovljen leta 1981, je Rab pridobil svetovno priznanje zaradi izjemne kakovosti in zaupanja vredne blagovne znamke, ki slovi po visoko zmogljivih oblačilih, nahrbtnikih in spalnih vrečah za gorništvo, plezanje in ostale avanture na prostem. 

Rab outdoor

1981

Rabova zgodba se je začela leta 1981 na podstrešju majhne terasaste hiše v Sheffieldu, kjer je Rab Carrington naredil svojo prvo ročno sešito spalno vrečo, ki je nosila njegovo ime.

Rabove dolgoletne gorniške izkušnje so se odražale v njegovih dizajnih, zato je kmalu začela rasti priljubljenost kot tudi povpraševanje tako med prijatelji kot tudi med rastočo lokalno plezalsko skupnostjo.

Stvari niso ostale tam. Beseda je kmalu zaokrožila, in podstrešje v Sheffieldu je postalo tovarniški obrat, kjer so izdelovali spalne vreče in jakne za stranke z vseh koncev sveta. Sedaj, desetletja kasneje, so njihovi izdelki sinonim trpežnosti in kvalitete, najdemo pa jih med avanturisti po celem svetu.

Rab 

Več kot 40 let izdelovanja opreme, ki traja

Pri Rabu so tudi danes neprestano zavezani visokim standardom, iznajdljivosti in pionirskemu duhu. Izdelujejo trpežna, visokozmogljiva oblačila in opremo za gorništvo, ki vam zagotavljajo absolutno zaščito, udobje in svobodo na poti ali vrhu. Uporabljajo najnovejše materiale kot tudi preverjeno klasiko kot je vrhunski evropski puh. Rab puhovke, spalne vreče in ekspedicijska oblačila so zasnovana z mislijo na hladno vreme in uporabljajo evropski gosji in račji puh, ki ima certifikat Responsible Down Standard. Nič prefinjenega ali prekomerno inženirsko zasnovanega, le iskrene in kvalitetne kose, ki funkcionirajo in bi jih raje popravili kot zamenjali. 

Več kot štirideset let po njihovi ustanovitvi še vedno iščejo navdih v divjem duhu gora ter so zavezani postavljanju ljudi v središče njihovega dela. 

Rab

Rabova zaveza

Rab je na poti k zmanjšanju vpliva njihovega poslovanja in k uresničevanju pomembnih sprememb v načinu, kako izdelujejo, pošiljajo in uporabljajo oblačila ter opremo. Neprestano se trudijo postati bolj trajnostni, zmanjšati svojo odvisnost od florokarbonov, popravljati in ponovno uporabljati obrabljeno opremo, uporabljati vedno več recikliranih materialov in biti družbeno odgovorno podjetje. Z osredotočanjem na dolgoročne odnose z dobavitelji in ohranjanjem visokih standardov zagotavljajo, da oprema, ki jo kupite, podpira tekstilno industrijo, pomaga izboljšati delovne pogoje in zagovarja pravice delavcev. 

Rab

Oglejte si novo kolekcijo blagovne znamke Rab!